Karnevalsdans med Karnevello
Aalborg Børnekarneval tilbyder Karnevalsdans med Karnevello
Hvor kommer vandet fra - For 0. til 4. klasse
Aalborg Forsyning sørger hver dag for at forsyne forbrugerne med bl.a. rent drikkevand, rense husstandenes spildevand sikkert og effektivt på to moderne renseanlæg og, ikke mindst, håndtere regnvand som falder i byerne.
Eleverne får et indblik i vandkredsløbet, og hvordan denne viden kan være relevant til fx undervisning inden for biologi, teknik, naturfag, historie eller samfundsfag.
Bliv klogere på wc-vaner
Aalborg Forsyning vil gerne bidrage til Aalborg børnevenlige kommune.
Undersøgelser viser, at børn og unge holder sig fra at gå på toilettet i skolen – typisk fordi ”det er pinligt” eller "ulækkert".
Vores mål vil være at få børn og unge til at få et sundt og naturligt forhold til toiletbesøg. Både hjemme og i skolen/institutionen. Aalborg Forsyning tilbyder skoleelever et indblik i, hvad der sker fysisk og psykisk når wc-opholdet blive forstyrret af det ene eller andet.
Aalborg i krig. Opgaver, hands on-kasse
Aalborg i krig 1940-45
Aalborgs historie under 2. verdenskrig er dramatisk og begivenhedsrig.
Aalborg Lufthavn lå strategisk i forhold til Norge, og var derfor et af de første mål for den tyske besættelse 9. april 1940. Krigen igennem var der 10.000 tyske soldater indkvarteret i Aalborg, alligevel var det overordnede billede roligt.
I 1943 tog modstandsarbejdet fart, og der udbrød uroligheder i blandt andet Aalborg. En af de allerførste modstandsgrupper i Danmark opstod på dette tidspunkt i Aalborg. Den bestod af teenagedrenge og gik under navnet Churchill-klubben.
Byvandring i middelalderens Aalborg
Nu kan du tage på byvandring, præcis når du vil.
Med denne gå-selv-byvandring i hånden er det næsten som at rejse tilbage til middelalderens Aalborg og opleve byen, som den så ud for over 500 år siden. En del af middelalderbyen Aalborg er her nemlig stadig, hvis du kigger godt efter, mens andet ligger begravet under fødderne.
Oprør i Nordjylland. Udstilling og opgaver
Aalborg Historiske Museums særudstilling handler om oprør. Siden middelalderen har der været mange oprør i Nordjylland. Følg sporet tilbage i tiden og bliv klogere på hvorfor og hvordan man gjorde oprør. Undervejs møder du 8 forskellige oprør; det yngste er blokaden mod skifergasboring i Dybvad i 2014-2015, det ældste er bondeoprøret ved Sankt Jørgensbjerg i 1441.
Oprør i Nordjylland - udstilling
Aalborg Historiske Museums særudstilling handler om oprør. Siden middelalderen har der været mange oprør i Nordjylland. Følg sporet tilbage i tiden og bliv klogere på hvorfor og hvordan man gjorde oprør. Undervejs møder du 8 forskellige oprør; det yngste er blokaden mod skifergasboring i Dybvad i 2014-2015, det ældste er bondeoprøret ved Sankt Jørgensbjerg i 1441.
Menneskeliv i renæssancen – med guide
I renæssancen (1536-1660) var Aalborg Danmarks næststørste by, kun København var større. Aalborg var en rig handelsby med store købmænd som Jens Bang og Jørgen Olufsen.
Der var dengang meget stor forskel på folk, og et barsk retssystem var med til at sørge for, at den store fattige underklasse blev på sin plads. Det var også i renæssancen, at de store hekseforfølgelser fandt sted under Christian d. 4.’s ledelse.
Menneskeliv i renæssancen. Besøg på egen hånd
I renæssancen 1536-1660 oplevede Aalborg en blomstringstid, hvor byen var Danmarks næststørste. Aalborg myldrede af liv og udenlandske købmænd og håndværkere satte deres præg på byen.
Skind og kranier på tur
I Lille Vildmose kan man bl.a. være heldig at opleve Nordens Kæmper, elg, krondyr, ørn, trane og vildsvin. I dette forløb sætter vi sanserne i højsædet, når kranier, skind, kastestænger og klove bliver slæbt frem fra gemmerne. Børnene skal prøve at røre, holde og se på det hele og samtidig få en forståelse for, hvad der rører på sig i den danske natur.