Oplev madkundskab i praksis
I forbindelse med Nordjysk Mesterskab for Ernæringsassistentelever inviterer TECHCOLLEGE mellemtrinselever, der har madkundskab, til en lærerig og smagfuld formiddag. Elever og undervisere kan i tidsrummet kl. 10.00–11.30 komme forbi og opleve stemningen i de professionelle køkkener, møde ernæringsassistentelever i konkurrence og smage på kreative retter, der er målrettet skolebørn.
Besøg Ungdomskulturhuset Stationen
Kom på kulturhuset og få en dag, hvor klassen dykker ned i kunstens og kulturens potentialer. I får en rundvisning i huset og får lov til at prøve nogle af værkstederne; kunst, musik, demokrati, spiludvikling, gaming og mad.
På Stationen arbejder vi primært med musik, kunst, spiludvikling, gaming, sundhed og samfund.
Huset består af forskellige kreative og spændende miljøer bl.a. MusicLab og GameLab, men også Demokrati- og Madværksted. Miljøer, der giver plads til at eksperimentere, lege, lære og bruge æstetikken.
Lær at lave bæredygtigt mad
Træd ind i køkkenet og opdag en verden af bæredygtig, nærende madlavning i Det grønne madværksted på Techcollege. Under kyndig vejledning lærer eleverne at tilberede spændende retter med fokus på grøntsager, bælgfrugter og andre grønne råvarer. Det hele sker med et bæredygtigt twist.
Udeskole madkundskab - Børnenes Bådelaug
Tag eleverne med ud i naturen til undervisning, læring og gode oplevelser ved Børnenes Bådelaug ved Hesteskoen i Aalborg Øst.
Omdrejningspunktet er udeskole med fokus på madkundskab (delvis under pavilloner)
Praksisfaglighed, lærersparring & elevforløb
Lærersparring:
Få Søren ud til faglig sparring om jeres undervisning i håndværk og design eller madkundskab.
Søren er sparringspartner, lærer, inspirator og håndværker i Aalborg Kommunes praksisfagligheds projekt. Han har fokus på hhv. H&D samt madkundskab, hvor der inddrages elementer fra hans baggund indenfor bl.a. makerspace, sløjd, friluftsliv, IT, specialområdet og teambuilding.
Dette projekt er todelt; denne del med sparring samt en del med undervisning med jer og eleverne.
Cupcake-workshop for indskoling m. Rikke Imer
Giv indskolingsklassen en sjov formiddag i Bagedystens tegn med Rikke Heising Imer, som deltog i Den store Bagedyst i 2023!
Jeg har prøvet kræfter med udfordringerne i det ægte Bagedyst-telt, og vil på en formiddag sammen med klassen dele ud af både min store kærlighed til kage, historier fra Bagedysten og tips og tricks fra det søde køkken, ved at give børnene en hyggelig og sjov formiddag med at bage.
Lagkage-workshop for mellemtrin m. Rikke Imer
Giv mellemtrinsklassen en sjov formiddag i Bagedystens tegn med Rikke Heising Imer, som deltog i Den store Bagedyst i 2023!
Jeg har prøvet kræfter med udfordringerne i det ægte Bagedyst-telt, og vil på en formiddag sammen med klassen dele ud af både min store kærlighed til kage, historier fra Bagedysten og tips og tricks fra det søde køkken, ved at give børnene en hyggelig og sjov formiddag med at bage.
Flødebolle-workshop for udskoling
Giv udskolingssklassen en sjov formiddag i Bagedystens tegn med Rikke Heising Imer, som deltog i Den store Bagedyst i 2023!
Jeg har prøvet kræfter med udfordringerne i det ægte Bagedyst-telt, og vil på en formiddag sammen med klassen dele ud af både min store kærlighed til chokolade, historier fra Bagedysten og tips og tricks fra det søde køkken, ved at give børnene en hyggelig og sjov formiddag med at lave flødeboller.
Gastronomi på Sushimania
Gastronomi og Bæredygtighed på Restaurant Sushimania
Tag dine elever med ud på en restaurant og lad dem arbejde med spændende kokketeknikker og høre om hvordan det er at være kok. Derudover er der også fokus på, hvordan eleverne kan være med til at gøre restaurationsbranchen grønnere med idéer, som de i grupper skal arbejde med i restauranten. Og så skal vi selvfølgelig spise vores egne sushiruller.
Forløbet