3-4-5 kl. Aalborg Regatta og Skoletjenesten

Navn
Skoletjenesten

Aalborg Events inviterer i samarbejde med Aalborg Kommunes Skoletjeneste grundskoleelever til Aalborg Regatta på havnefronten torsdag og fredag, hvor de får mulighed for at gå på opdagelse i det maritime univers.

Hvert år afholdes Aalborg Regatta, som den maritime sommerbegivenhed langs Aalborgs flotte havnefront. Arrangementet finder sted hvert år i juni (uge 25).

Arrangementet er blevet afviklet siden 2012, og er nu blevet et stort trækplaster for tusindvis af gæster fra hele Nordjylland, som har interesse i skibe og det maritime.

Nymarksminde Natur og Teknologi

Navn
AALskills

På Nymarksminde giver vi plads til at lære. Hele dyreparken er i alt 90.000 m2 med frirum til spændende læring i smukke omgivelser. Parkens erfarende medarbejdere sørger for at børnene får en tryg og lærerig dag. Vi tilbyder indendørs siddepladser med borde og bænke, hvor madpakken kan indtages og informationer gives.

I naturen på egen hånd

Navn
Skoletjenesten

Jørgen Stefansen har udarbejdet tidligere “lokalbiologisk projekt” for Skoletjenesten.
Lokalbiologisk projekt er tænkt som en destinationsoversigt til lærere, pædagoger og interesserede.
Steder hvor børn og unge kan opleve og lære om naturen lokalt i Aalborg.

Til hver lokalitet er der små tilføjelser med stedernes særkender, som kan danne grundlag for iagttagelser og undersøgelser på egen hånd.

Mikroforskermetoden

Navn
Lille Vildmosecentret

Bliv introduceret til mikroforskermetoden, der benyttes til at vække undren for naturen hos børn. Mikroforskermetoden er en enkelt videnskabelig metode, særligt til at arbejde med overgangen mellem daginstitution og skole.

I mikroforskermetoden tages der udgangspunkt i krible krable dyrene. Da metoden skal vække børns undren over naturen, er det vigtigt at voksne ikke giver børnene svarene, men i stedet hjælper børnene med at undersøge sig frem til svaret.

Hvor kommer vandet fra - For 0. til 4. klasse

Aalborg Forsyning sørger hver dag for at forsyne forbrugerne med bl.a. rent drikkevand, rense husstandenes spildevand sikkert og effektivt på to moderne renseanlæg og, ikke mindst, håndtere regnvand som falder i byerne.

Eleverne får et indblik i vandkredsløbet, og hvordan denne viden kan være relevant til fx undervisning inden for biologi, teknik, naturfag, historie eller samfundsfag.

Hvor kommer vandet fra - For 5. til 6. klasse

Aalborg Forsyning sørger hver dag for at forsyne forbrugerne med bl.a. rent drikkevand, rense husstandenes spildevand sikkert og effektivt på to moderne renseanlæg og, ikke mindst, håndtere regnvand som falder i byerne.

Aalborg Forsyning tilbyder skoleelever et indblik i, hvad der sker i de forskellige processer, der er involveret i vandets kredsløb. Indholdet er egnet som oplæg/supplement til skolernes egen undervisningen om vand. Denne viden kan være relevant til fx undervisning inden for biologi, teknik, naturfag, historie eller samfundsfag.

Besøg Renseanlæg Vest - 7.-10. klasse

Aalborg Forsyning sørger hver dag for at forsyne forbrugerne med bl.a. rent drikkevand, rense husstandenes spildevand sikkert og effektivt på to moderne renseanlæg, og håndterer det regnvand, der falder i byerne. Eleverne får et indblik i vandkredsløbet og principperne indenfor renseanlæg, renseprocessen og energiudnyttelse. Tilbuddet er tænkt som et supplement til den undervisning, skolerne selv forestår.

Nordens Kæmper - stjernepunktsløb

Navn
Lille Vildmosecentret

I Lille Vildmose kan man være heldig at opleve Nordens Kæmper – elg, krondyr, ørn, trane og vildsvin. I dette forløb sætter vi sanserne i højsædet, når kranier, skind, kastestænger og klove blive fundet frem. Eleverne skal prøve at røre, holde og se på det hele. I skal også i biografen, hvor der vises en naturfilm fra Lille Vildmose.

NORDENS KÆMPER formidling for de mindste

Navn
Lille Vildmosecentret

I Lille Vildmose kan man være heldig at opleve Nordens Kæmper – elg, krondyr, ørn, trane og vildsvin. I dette forløb sætter vi sanserne i højsædet, når kranier, skind, kastestænger og klove blive fundet frem. Børnene skal prøve at røre, holde og se på det hele.

Inde i udstillingen ser vi på størrelserne af de forskellige dyr og kigger vildsvinet direkte i øjnene! Vi smutter en tur i Det Vilde, hvor vildsvinene fodres kl. 13.15 og måske har vi tid til en tur i Dødens Tårn – hvis I tør?

 

KRIBLE KRABLE naturformidling for de mindste

Navn
Lille Vildmosecentret

Hvor mange ben har et tusindben? Hvordan trækker en skorpionstæge luft? Det og meget mere går vi i dybden med, når vi går på krible krable jagt i Lille Vildmosecentrets park.

Naturformidleren finder den store kasse med grej frem og så begynder jagten efter de små krible krable dyr. Jagten kan foregå i søen eller i skovbunden.

Der er mulighed for at kombinere små lege til aktiviteterne, hvorledes at I deles i mindre grupper.

 

Arrangementet kan kombineres med en tur over til vildsvinene eller en guidet togtur (se Priser).